Flitsend vuurwerk en een oogverblindende lasershow op het strand.

Vuurwerk op het strand
Vuurwerk op het strand

In de VVV krant heb ik de aankondiging van het vuurwerk en de lasershow omcirkeld. De omschrijving ziet er zo aantrekkelijk uit. Vuurwerk- en een lasershow, fantastische beelden ondersteund met muziek, er wordt een spektakel op het strand beloofd. De afgelopen jaren viel mijn oog er al op maar toch kwam het er nog niet van.

Nu hebben we de gelegenheid dus we gaan op tijd op pad. We willen graag een plek waar al dit moois goed is te zien. Er is onderweg veel verkeer in de richting van het Oosterduinpad. Dat belooft wat. Het grote parkeerplein stroomt al aardig vol. We horen in de verte muziek en in die richting lopen we met de stroom mee.

Ik zie donkere dreigende wolken maar ook een heldere volle maan en een schitterende helder schone lucht boven de zee. Het is een heerlijk temperatuurtje en windstil. De vuurtoren geeft prachtige stralen licht, ik moet er vaak naar kijken. Het is zo sfeervol.

Dit doet mij denken aan de vakanties uit vroegere tijden op Vlieland. Wat was het toen spannend en mooi om juist in de donkere avond met zijn allen naar de vuurtoren te wandelen. En dan maar kijken naar die grote stralende lichtsignalen die we telden. Soms ook liepen we in de vakantie in het begin van de avond naar een heuse ijssalon. Wat smaakte dat kleine ijsje dan ongelooflijk lekker!

Aan dit alles denk ik terwijl grote groepen mensen aan komen lopen in het donker. Jong en oud, hele gezinnen met wandelwagens en kleedjes. De kleedjes worden op de grond uitgespreid. Dat is slim, zo hoef je niet de hele tijd te staan. We vinden een goed plekje en leunen tegen een houten omheining. Wat een mensen komen hier naartoe!

Op het duinpad en het strand is het nu gezellig overvol. Een groot scherm staat opgesteld. Het is tijd, het feest kan beginnen. Een stem vanuit de luidspreker vraagt de toeschouwers om af te tellen van 10 naar 0. En dan… gelijk na 0 zie ik fel gekleurde lichtstralen die breed uit omhoog en omlaag schijnen. Hier, zo op het strand, is ruimte voor al deze fantastische lasereffecten. Ik zie de meest schitterende beelden in laservormen ondersteund met passende muziek. De stralen prikken soms zelfs in je ogen. Het is ook zo grappig dat de contouren van duizenden hoofden in deze wel onnatuurlijke lichtbundels te zien zijn.

Dan volgt het fantastisch mooie vuurwerk. Heel mooi, ik vind het natuurlijker dan het lasergebeuren. Het vuurwerk is kort maar krachtig mooi. De mensen genieten en dan, je hoort en je ziet het, muziek zwelt aan, dit is het laatste spetterstuk. Er klinkt uit alle monden oooh, oooh,en dan..applaus! Dat was het, wat mooi! Ineens is het stil. Het is voorbij.

De massa mensen staat op en komt in beweging. Ouders houden hun kleintjes goed vast. Het is nu aardedonker. Veel mensen hebben een lichtje meegenomen zodat je elkaar niet kwijtraakt. In een lange stroom lopen deze duizenden mensen rustig achter elkaar het lange duinpad af. Terug naar de campings en zomerhuizen. Honderden auto’s wachten rustig op hun beurt om te vertrekken.

Wat goed denk ik, dat dit alles in zo’n rustige sfeer gaat. Misschien tot volgend jaar maar weer?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s