23 juni 2015 – Wandelen en zwemmen.

Vandaag, dinsdag 23 juni is het onze laatste dag in Monteriggioni. Morgen, woensdag gaan we met de trein van Castellina Scalo met een overstap in Empoli naar Pisa. We hebben dan de tijd om Pisa te bezichtigen. Donderdag vliegen we terug van Pisa naar Amsterdam. Het einde is in zicht en dat is goed. Ik heb zin om weer naar huis te gaan.

We gaan lopend met de fiets aan de hand naar Castellina Scalo. Dan weten we hoeveel tijd we nodig hebben om morgen bij het station te komen. We lopen het hoge gravel pad af, verder naar het station in Castellina Scalo. Het is heet. We kijken naar de treintijden en kopen vast een treinkaartje. De vrolijke mevrouw van de winkel herkent me en ze begroet ons hartelijk.

Foto's gemaakt tijdens het fietsen in de omgeving.
Foto’s gemaakt tijdens het fietsen in de omgeving.

We gaan nog even naar de supermarkt en dan fietsen we al klimmend naar Abbadia a Isola. Voor de laatste keer gaan we zwemmen bij het appartement waar ik verbleef. Ik bedank Sara dat ik van haar tuin en zwembad mocht genieten, dat was een bijzondere service. 

Gisteren waren er veel pelgrims in deze herberg voor pelgrims gekomen. Zij gingen samen in de keuken pasta eten. Ze waren naar de winkel geweest en deelden wat ze hadden gekocht. Één persoon kookte de pasta. Er wordt ons gezegd dat we het pasta en brood dat over is gerust op mogen eten. Pelgrims tellen elke gram die in de rugzak gedragen moet worden. Als pelgrim leer je per dag te kopen wat nodig is. We horen zeggen dat het een gewoonte is dat pelgrims  voor elkaar restjes achter laten.

Vanavond gebruiken wij de restjes van hen en van onszelf voor onze maaltijd. Onze laatste maaltijd hier in Monteriggioni. Er zijn meerdere pelgrims in onze herberg gekomen. Een Frans ouder echtpaar en een jongen uit Zwitserland. Wij en het echtpaar gaan koken. We delen weer het eten en het is erg gezellig. We spreken Frans en Engels. Wat is het toch leuk om zo mensen uit verschillende landen te ontmoeten. Ja, de ontmoetingen en gesprekken die zijn toch het aller leukst. Het maakt niet uit waar je pelgrims ontmoet, het is altijd verrassend. We moeten nu nodig slapen want het is morgen vroeg dag als we naar Pisa gaan. Welterusten.

In het weekend is het altijd druk in de mooie oude kerken. Iedereen is feestelijk aangekleed en de kerk is versierd, dat betekent dat er in de kerk getrouwd wordt.
In het weekend is het altijd druk in de mooie oude kerken. Iedereen is feestelijk aangekleed en de kerk is versierd, dat betekent dat er in de kerk getrouwd wordt.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s