Feestelijkheden

Verjaardag feesten zijn er om te vieren. En dat doen we, zeker de verjaardagen van de kleinkinderen zijn een waar feest. Jolijn was het eerst aan de beurt. Zij vierde haar derde verjaardag en ze weet al dat bij jarig zijn cadeaus horen. Blij pakte ze de dokterskoffer uit en direct was het spelen geblazen. Het allermooiste feest is nog maar kort geleden. Dat is natuurlijk de geboorte van kleine Julius. Zo’n klein mensenkindje op deze wereld bewonderen is groots, daar zijn geen woorden voor.

Jolijn is 3 jaar geworden en speelt met haar kadootjes.
Jolijn is 3 jaar geworden en speelt met haar kadootjes.

We zitten in de trein naar Voorburg, daarna lopen we naar Rijswijk. Quinten is jarig, hij krijgt zijn tweede kaarsje op de taart. Lekker lezen in de trein. Het is stil in de stilte coupé. We hebben de hele coupé voor onszelf, een luxe. De zon schijnt in mijn gezicht, het landschap glijdt betoverend mooi aan me voorbij.

Zo gaan de uren snel en voor je het weet, na twee maal overstappen in Assen en Gouda, hebben we onze bestemming bereikt. Heerlijk, nu lekker wandelen. Het is vandaag heerlijk zonnig weer. Buiten is het ook feest. De wandeling is echt heel mooi. We lopen langs fraaie landhuizen, door parken die getooid zijn met duizenden paarse, lila, witte en gele krokussen. Het is werkelijk een feest om naar te kijken. We zien ook sneeuwklokjes, blauwe anemoontjes en gele narcissen. Het is om stil van te worden. “Het is top”, vertelt een dame me met stralende ogen. We lopen langs de Vliet en dan ineens zie ik een geweldig uitbundig bloeiende struik met vuurrode bloemen die lijken op gevulde pioenrozen. Honderden dikke knoppen wachten om open te breken. Wat ontzettend mooi! Zoiets heb ik in deze tijd hier in ons landje nog nooit gezien, het lijkt wel alsof we een warm klimaat hebben! Wij verwonderen ons er samen met nog twee dames over. Van hen hoor ik dat dit de camellia is, een zeer bijzonder feestelijke bloeier.

Ja, dit is top, mooi weer, blauwe lucht, voorjaar.
Ja, dit is top, mooi weer, blauwe lucht, voorjaar.

Voor we het weten zijn we er. Quinten, de jarige job die nog niet weet wat er straks allemaal staat te gebeuren, kijkt ons verlegen aan met zijn handjes voor zijn ogen. Maar na een poosje gaat de bel. Quinten hoort kinderstemmen en zijn ogen lichten op als hij hen en zijn oma ziet. Ik zie aan hem dat hij het wel erg leuk vindt dat er kinderen komen. Heerlijk, dat betekent spelen! Er komen nog meer nichtjes, en dat is dubbel feest voor Quinten en de andere kleintjes. Wat een aardigheid! Allemaal ooms, tantes, oma’s en opa, de onderburen en vrienden. Het is een oergezellige sfeer, deze verjaardag rondom Quinten en zijn mama en papa. Er wordt gezongen. Hiep hiep hoera! En er is er één jarig hoera! Quinten, waar het allemaal voor is, zit rustig ongestoord te midden van al dit feest gedruis te spelen met zijn cadeaus, het kookfornuis en bijpassende attributen. Wat is dit feest een aardigheid. Ik zie allemaal mensen die van dit ventje houden.

Quinten is 2 jaar!!
Quinten is 2 jaar!!

Van dit alles word ik blij en over een paar maanden dan zijn Sara en Lizzie aan de beurt. Zij zijn dan zes en drie jaar oud. Lang zullen ze allemaal leven in de gloria, hiep hiep hoera!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s