Opa’s en oma’s met kleinkinderen naar de speelzaal en Theater Pannenkoek.

Gelijk bij binnenkomst in de kerk kijken stralende oogjes van Sara en Lizzie me recht in de ogen. Van afstand zien we elkaar, de hoofdjes draaien steeds weer onze kant uit, een smile rond de mond is een stille groet. We hebben elkaar weken niet gezien en nu, onverwacht zien we elkaar.
Knuffels volgen al snel, afspraken voor morgen worden gemaakt.

Het is voorleesdag op de creche, oma leest voor.
Het is voorleesdag op de speelzaal, oma leest voor.

Als ik in de vroege ochtend aanbel doet een blijde Lizzie snel de deur open. Klaarwakker, gewassen en gestreken kruipt ze even later in de auto. Wij mogen met haar mee, in het kader van de Nationale Voorleesdagen 2017 is het opa en oma ochtend in de speelzaal van Brielle. Feest voor Lizzie en voor ons. Ik geniet als ik naar haar blijde trotse smoeltje kijk. Ze geeft me een hand en ze laat me niet los. Bij de speelzaal wijst Lizzie ons de weg. Ze trekt ons mee naar binnen, wijst ons haar kapstok, groep en laat ons zien wat hier allemaal te beleven is. De ruimte is vol met trotse grootouders en hun lieve kleinkinderen. Lizzie mag het  walvisje verven dat past bij het voorleesboekje ” De kleine walvis” van de Nationale Voorleesdagen van dit jaar.  Ze wil ook graag een visje versieren met stickers. In de grote prinsessenstoel lees ik haar het boekje “De kleine walvis” voor en we genieten van de speelwereld van de kleintjes. Dan is het voor ons tijd om te vertrekken, de peuters gaan buiten spelen. Ik zie een handje zwaaien: “Dag oma en opa, tot de volgende keer, dan zien we elkaar weer!”

Wat spannend ... de voorstelling van muziektheater Pannenkoek gaat beginnen.
Wat spannend … de voorstelling van Theater Pannenkoek gaat beginnen.

Vandaag is het 3 februari, een feestelijke oppas dag met Jolijn en Julius. We hebben veel zin in deze dag want ter gelegenheid van de Nationale Voorleesdagen  2017 is er thuis in de bibliotheek van Haren een voorstelling voor peuters van Theater Pannenkoek. Daar willen we naar toe, want ik weet dat dit fantastisch leuk en geschikt voor Jolijn en wie weet ook al voor Julius is!  Mooi op tijd zijn we klaar, en daar gaan we dan. Jolijn blij op haar loopfietsje heeft er zin in, dit doet haar stevig voortmaken. Julius, zit lekker warm ingepakt in de wandelwagen, hij  geniet zichtbaar van de wandeling .  In de bibliotheek is het al een drukte. Het is duidelijk dat dit een heel getalenteerde theatergroep is, er komen zoveel mensen op af!  Jolijn kan mooi vooraan op een kubus zitten, voor mij is er nog een stoel en opa loopt rond om foto’s en filmpjes te maken.

Muziektheaterfeest in de bieb van Haren.
Theaterfeest in de bieb van Haren.

Alle ogen kijken vol spanning naar het uitgebeelde verhaal over het boek: “Kom uit die Kraan” van Tjibbe Veldkamp & Alice Hoogstad. Wat is dit verschrikkelijk leuk! Alle kinderen en volwassenen zijn geboeid door het spel wat voor ons gespeeld en gezongen wordt. Ik kijk naar Jolijn en al die kinderkoppies die ademloos op hun plek  zitten. Zelfs Julius, bijna 1 jaar oud, zit gepassioneerd bij me op schoot naar dit schouwspel te kijken
Het is muisstil. Een prachtig sprekende poppenkastpop Bart beleeft spannende avonturen op een bouwplaats. We zien en horen een cementmolen, een hoge kraan, planken, hamers en drilboren. Taal, beleving en reacties passen naadloos bij elkaar en bij de beleving van de peuters. Aan alles is te zien dat de kinderen in het verhaal meegenomen worden, het is een vrolijke boel! Het publiek mag  helpen de boeven te vangen door de politie te roepen. Ook mag iedereen zinnen nazeggen, met de armen zwaaien, ja de kinderen worden goed bij het verhaal betrokken. De muziek fleurt het verhaal op en er wordt mooi gezongen.
Het is een genot om deze voorstelling van Theater Pannenkoek mee te maken!
Een zucht van verlichting is te horen als het spel goed eindigt, een groot applaus klinkt en peuters lopen naar voren om een high five van de poppenkastpop Bart te krijgen. Bedankt Theater Pannenkoek, het was fantastisch, wanneer komen jullie nog een keer? Wij lopen terug naar huis. Dit is wel een heel feestelijke oppas dag!
WE HEBBEN EEN KORTE VIDEO GEMAAKT VAN DEZE VOORSTELLING. WIL JE HET ZIEN? KLIK HIER

Een gedachte over “Opa’s en oma’s met kleinkinderen naar de speelzaal en Theater Pannenkoek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s