Lentekriebels, zin in de zomer, en de Ökumenische Pilgerweg fietsen!

Hatsjie, hatsjie”, galmt het opnieuw door ons huis. De griep heerst, met in zijn greep keelpijn en een flinke verkoudheid. De winter is nog niet vertrokken. Vandaag is het grauw grijs weer met veel regen. ‘Maart roert zijn staart’, de hagel kan zo uit de lucht vallen. Sporen van de winter zijn duidelijk te zien, alles is nog in wintertooi, kale bomen en struiken, groene algen op de bestrating. Maar toch, schijn bedriegt. Ondergronds is er al van alles gaande.  De dappere sneeuwklokjes steken het eerst hun kopje uit de grond. Tere witte ‘snowdrops’ zoals ze in Engeland worden genoemd. Ze zijn niet lang alleen die witte sneeuwklokjes. Witte en gele krokussen houden hen al snel gezelschap, ze bloeien uitbundig en de gele narcissen laten hun knoppen ook al zien!

De donkere dagen liggen achter ons, het licht wint, dikke roze knoppen van de rhododendron willen groeien en bloeien, wanneer barsten ze open? Heerlijk, wat word ik blij van al deze lenteboden, het geeft me broodnodige energie, verjaagt hopelijk de laatste griepvirussen. Kortgeleden was het voorjaarsvakantie. Sara en Lizzie logeerden hier. Feest voor hen en ons. Dubbel genieten van het bij elkaar zijn, samen leuke dingen doen. Ineens ligt Lizzie met een gloeiend rood gezichtje van de koorts op de bank, s’nachts hoor ik haar  constant hoesten, maar overdag lijkt ze zich weer wat beter te voelen. We willen even naar buiten, wat zullen we gaan doen? We lopen het Boomkroonpad in Drenthe, van boven kijken we naar de kruinen van de kale bomen in het grote bos. Een boomklever zit doodstil tegen een stam geklemd. We lopen het kabouterpad, de meisjes voorop, de kabouters inspireren hen om door te lopen, we fantaseren er op los. Daarna rijden we naar de Bospub dichtbij Dwingeloo, samen lekker eten. Wat een gezellige pub, er wordt Ierse Folkmuziek gespeeld, wat een sfeertje.. De hele logeerweek geeft en vraagt plezier en energie. Nu zijn de meisjes weer vertrokken, altijd moet ik daar aan wennen, het is weer akelig stil maar ook heerlijk rustig in huis.

Sara en Lizzie in Drenthe (foto papa Erwin).

We maken plannen voor de komende lente en zomer. Wat zullen we gaan doen, zullen we weer een lange fietstocht maken? Wat was het vorig jaar een voorrecht om voor het goede doel http://www.insidethesame.com te fietsen, 3105,00 Euro heeft onze fietstocht opgebracht! Van dit ingezamelde geld wordt dit voorjaar bij het kindertehuis van Sister Helena sanitair aangelegd, nu moeten de kinderen hun behoeften nog in de tuin doen, straks komen er voor alle kinderen toiletten, douches en wasruimten! Nee, http://www.insidethesame.com heeft nog lang zijn doel niet bereikt. Wij willen hen graag verder helpen en proberen opnieuw geld bij elkaar te krijgen met onze volgende fietstocht. Wie weet zijn er mensen die opnieuw of voor het eerst een donatie willen geven. We zouden bijvoorbeeld aan groepen en verenigingen kunnen vertellen over onze fietstochten naar Rome, Santiago of over onze komende tocht langs het verleden van Maarten Luther, Bach, Bonifatius …

Er komen gedachten in ons op van waar gaat de komende tocht naartoe, hoe ver, welke omgeving?
Zijn onze fietsen nog wel geschikt voor dat zware werk? Vorig jaar hadden we geregeld kapotte spaken.. Tijdens de fietstocht naar Rome ontmoetten we Henk en Ilona Kleijberg. Hun  enthousiasme en deskundigheid  over Santos fietsen en hun familie rijwielzaak zijn we niet vergeten. We rijden naar Diever en laten ons door hun zoon  informeren over Santos fietsen, goede ‘wereldfietsen’ die op maat gemaakt  zijn om met bepakking lange fietstochten te maken.  We krijgen zin in die fietsen maar loont het nog de moeite om op onze leeftijd  deze aanschaf te doen? Ik denk aan de uitspraak van Maarten Luther: ” Als ik wist dat ik morgen zou sterven, zou ik vandaag nog een boom planten.” We hebben de fietsen besteld, en het grappige is dat de meeste tijd gaat zitten in het kiezen van de kleur! Welke kleur zou dat zijn? Ik verklap het lekker niet, dat zie je vanzelf op de foto’s  bij het komende reisverhaal van https://freekenannekeonderweg.wordpress.com

welke kleur zal ik kiezen??

Dit jaar is het 500 jaar geleden dat Maarten Luther op 31 oktober in 1517 zijn 95 stellingen aan de slotkapel van Wittenberg hing, dit alles had grote gevolgen. We ontdekken inspirerende pelgrimsroutes die langs de sporen van Maarten Luther gaan. We worden enthousiast, zien verschillende  routes. De Jacobsweg vanuit Polen, de Ökumenische Pilgerweg en de Bonifatiusweg, het verleden waar vroeger Oost Duitsland was. Wat heeft de vrijheid de mensen daar gedaan en gebracht? De route gaat langs het verleden van Bach,  we worden nieuwsgierig, en krijgen zin om juist daar deze zomer te gaan fietsen.  Onze interesse groeit..

We fietsen oude pelgrimswegen met startpunt Poznan in Polen en via Herrnhut, Dresden, Leipzig, Wittenberg, Buchenwald, Erfurt, Eisenach, Frankfurt, Mainz, Remagen en via Roermond weer naar huis.

Een gedachte over “Lentekriebels, zin in de zomer, en de Ökumenische Pilgerweg fietsen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s