Kindergenot.

Als de kleinkinderen verder weg wonen is het elke keer als we elkaar zien dubbel feest. Nu we met huisruil in Brielle zijn zitten we dichtbij hen en kunnen we mooi op Sara en Lizzie passen. Lizzie geniet van de aandacht voor haar alleen, ze speelt lekker om me heen. Puzzels maken, kleuren en tekenen, een stralend snoetje, twinkelingen in de oogjes. Daarna halen we Sara die in het groen gekleed is omdat er Koningsspelen zijn, van school. Ik zie dat Sara zich in dit appartement thuis voelt want hier wonen opa Jurjen en oma Mijnie die haar elke donderdag van school halen. Ze mag er lunchen en ’s middags na schooltijd staat opa Jurjen er al weer om haar op te halen.  Oma Mijnie is creatief, altijd is er weer iets leuks om te leren , te doen of te maken en, wat kan ze lekker eten koken, Sara smult ervan.  Opa Jurjen en oma Mijnie  zijn schatten en goud waard! Het ruikt lekker in de kamer. We eten een lekker gebakken broodje en daarna rijden we naar ons huisje in Goedereede.
Er moet nodig in de tuin gewerkt worden. Snoeien en het vele onkruid weghalen. Ik geniet van dit alles, laag zit ik bij de grond, de handen in de droge aarde, vogelgezang om me heen. Het zonnetje schijnt verwarmend en het is hier zo heerlijk rustig en stil.

Sara en Lizzie spelen samen, dan weer binnen en dan weer buiten. Straks zullen we een speciaal recept uitproberen, aardappeltjes uit Egypte met kruidige sperciebonen. We zitten aan tafel. Het is reuze gezellig. We vertellen de kinderen verhalen over vroeger toen we onze eerste vakantiebaantjes hadden. Werken in een koekjes- of chocoladefabriek om geld te verdienen voor een horloge of kleding. Of een vakantiebaantje  in een verzorgingshuis, ziekenhuis of winkel. Daar werd je groot en flink van. Ja,dat waren heel andere tijden, Sara en Lizzie kijken ons met een verbaasd gezicht aan. Zo’n oppas dag vliegt voorbij, het is een topdag.

Aankomst bij de manege Iron Horse Ranch waar tientallen paarden en pony’s buiten rond lopen.

We krijgen een mailtje: “willen jullie op Lizzie passen en Sara naar het pony kamp brengen? Jullie zitten nu toch in de buurt.”
Het is meivakantie, tijd voor iets leuks of een korte vakantie.
Dit gaat allemaal gebeuren. Al vroeg in de morgen worden Sara en Lizzie bij ons gebracht. Sara is er klaar voor, gekleed als een heus paardenmeisje, cap in de hand, laarzen aan, staat ze in de gang. Direct rijden we naar de manege  Iron Horse Ranch dichtbij Hellevoetsluis.

We krijgen informatie over de dag en een rondleiding binnen en buiten.

De zon schijnt, al van ver zien we ze staan, heel veel paarden en pony’s, prachtige dieren. We mogen mee, alle stallen, paarden en pony’s bekijken. De manege is groot , de sfeer is hier gemoedelijk en enthousiast worden de dieren geborsteld en met strikjes versierd. Het is werkelijk een feest om te zien hoe Sara en Lizzie de grote pony San Diégo waar Sara vandaag op mag rijden gaan borstelen. De wintervacht geeft plaats aan de lente- zomervacht. Enorme plukken haar laten los met borstelen.

San Diégo vindt het heerlijk om verlost te worden van de jeuk en de wintervacht. IJverig zijn de meisjes bezig. Sara, eerst verlegen, heeft er zin in en het verbaast me dat Lizzie werkelijk helemaal niet bang is voor de hoge benen van de pony die ze borstelt. De paarden buiten worden gevoerd en Lizzie helpt maar wat graag mee! Ze rent met grote plukken hooi naar de paarden toe.

Na de winterperiode moet er heel wat geborsteld worden, want de wintervacht laat los.

We rijden naar ons huisje in Goedereede om in de tuin te werken, Lizzie speelt om me heen. De meisjes wonen hier met hun mama tot hun nieuwe huis in Brielle gebouwd is. Er is tijd voor voorlezen, naar de winkel gaan en pannenkoeken bakken. Moe van deze heerlijke dag zitten de meisjes op het eind van de dag gewassen en gestreken in ons huisje op de bank. Nog heel even voorlezen, wat zullen ze lekker slapen en morgen? Dan gaan ze lekker met hun mama op vakantie.  Glunderende gezichtjes en zwaaiende handjes is het laatste wat ik van hen zie als we wegrijden.ankoms

Een gedachte over “Kindergenot.

  1. O,o,o,wat glimt sara bij de paarden,dat is genieten!! Maar Lizzie vindt het ook leuk,we gaan gauw eens kijken. Gr, jur en mijnie

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s