Ballet Prinsesjes

Bijna alle kleine meisjes dromen ervan. Een heus prinsesje zijn, schitteren in een prachtige roze jurk met wijde tule.. Wie wil dat niet? Ik hoor het Jolijn nog zeggen: “Ik wil graag mooi zijn!”
Met grote ogen keek ze naar dat sprookjesachtige roze balletpakje met een rokje van sprankelende tule, zo mooi!
Iedere week wordt deze droom een beetje werkelijkheid. Want dan gaat Jolijn naar balletles. Vandaag is het kijkdag. We mogen kijken hoe dit is, spelend leren dansen als een kleine ballerina, fantastisch wat gaat dit ongedwongen leuk!

We zitten aan de kant te kijken. Grote spiegels aan de wand laten me bij mezelf ieder bobbeltje, rimpeltje en grijze haar zien. Daar komen ze. Kleine lieve roze mooie meisjes. Prinsesjes zijn ze allemaal.In hun prachtige feestelijke roze balletpakjes lopen ze in een rij de zaal rond. Betoverende muziek klinkt, de juf met een houding waar ik jaloers op wordt, loopt voorop. Ze geeft instructies en met haar stem tovert ze de meisjes de prinsessenwereld in. Ze doen een tikspelletje in de kring, lopen hoog en sierlijk op de tenen of, zomaar, achter op hun hakken.

Er komen tranen bij één van de prinsesjes. De angst van Sint of Piet komt in haar herinnering terug.. Maar de juf helpt haar mee om dit alles achter haar te laten. Op de arm van de juf wordt ze geholpen de veilige prinsessenwereld weer binnen te gaan. Ik ben helemaal onder de indruk van de speelse leuke manier waarop deze meisjes ballet les krijgen. De muziek stimuleert tot mooi bewegen. Sierlijke passen met bijpassende armbewegingen worden zo op een natuurlijke manier aangeleerd. Er is variatie tussen spelletjes en vaardigheden. Zittend of liggend in een kring wordt er even uitgerust waarna er weer op betoverende muziek dansjes wakker worden.
De tranen zijn nu gelukkig vergeten, het prinsesje danst haar prinsessendans.
De ballet prinsesjes worden moe, het uur is om, het is genoeg voor vandaag.
Nog één keer lopen ze een rondje, zo lopen ze de prinsessen wereld uit, hun eigen wereld weer binnen.
“Tot de volgende week, ballet prinsesjes, dan dansen wij weer verder”, hoor ik de balletlerares zeggen. Tja, wie wil dit niet?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s