Eerste Kerstdag in Mainz en Koblenz

freek en anneke onderweg

De motoren zoemen zacht en gestaag in deze kerstnacht. Heel vroeg in de morgen worden we wakker, het is stil, geen motor geluid. We zijn er al, in Mainz, de stad met zijn rijke geschiedenis. Ik trek het gordijn open en zie op de kade grote letters MAINZ. Het is weer een unieke plek waar we aangemeerd zijn, in het centrum van de stad!

“Wij willen met Kerstmis graag in Mainz naar de kerk, is er een mis waar we naar toe kunnen?” Deze vraag wordt ons door verschillende mensen gesteld. We roepen om dat dit mogelijk is. Na het ontbijt wachten we bij de receptie op de mensen die mee willen naar de Dom. Het is fris weer en muisstil op de kade. Het is niet ver lopen naar de Dom. We komen bij het marktplein, en ik herinner me weer deze plek. Met onze fietsvakantie naar Rome zijn…

View original post 839 woorden meer

Een gedachte over “Eerste Kerstdag in Mainz en Koblenz

 1. prachtig filmpje,mooie beelden, mooie muziek. Tegelijk denk je “wat is dit, kerst, kermis, luxe, kribbe. Jullie zullen dat ook wel gedacht hebben.

  Wij maakten er ook gezelligheid van, met 14 mensen aan tafel, gezellig, kleinkinderen die het fijn vinden elkaar weer te zien. Marie haar moeder die deze keer gezellig was en Marie heel blij daar mee. Dat geeft dan ook gewoon een goed gevoel.

  Ik vind het filmpje prachtig, Anneke jij zong ook mooi en die jurk staat je schitterend. Ik denk dat men bij Effe weg wel blij met jullie is. Dat de mensen later dat filmpje kunnen zien geeft natuurlijk wel meerwaarde. Ze kunnen er wel reclame voor hun onderneming mee maken. Het is nog spannend ook want je (ik) denk toch de hele tijd “wanneer gaat het mis”. Wel jammer dat het mis ging want daardoor is de reis denk ik wel bekort. Anderzijds het was op de terugreis en je houdt er misschien wel een spannend verhaal aan over.

  Ik ben benieuwd, de muziek deed me ook denken aan een Fries lied, dat had ik eerst in mijn hoofd, “wolkom freugde fan de wrâld”. Misschien kent Anneke het. Jullie een goed jaar gewenst. Beter dan het voorbije jaar, maar gelukkig is het met het broertje van Quinten wel goed gekomen. Ik weet dat het niet helemaal zorgeloos is.

  Jullie leven heeft in elk geval wel afwisseling, achter de geraniums zit je niet.

  gr. Binnie

  Het lukt me niet om op facebook te reageren, daarom maar zo.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s