Goeree in wintersfeer

Zomaar ineens is hij er, de echte ijskoude ouderwetse winter.
Meer dan welkom is hij, we juichen hem toe. De lucht is felblauw, de schrale ijzige wind blaast je bijna omver. Maar we zijn blij dat de winter zich laat zien. Kleinzoon Quinten van bijna 4 jaar is bij ons. Het is dus feest.

Al vroeg in de morgen wekt de zon ons. De felblauwe lucht, koele winterkleuren en het heldere licht wenken ons. We willen naar buiten, naar het strand.
We gaan naar het strand bij de vuurtoren. Er is bijna geen mens te zien. Het witte zand naast het duinpad naar zee is door de harde wind versierd met kunstige grillige vormen. Het groene helmgras buigt voorover met de wind mee en daarachter pronkt de rode vuurtoren. Statig staat hij daar, als een baken voor wie houvast zoekt. Verwonderd sta ik te kijken. Wat is het hier mooi! De felblauwe lucht met van die prachtige beweeglijke witte en donkere wolken, je moet er wel naar kijken!
De zon verlicht het groen bij de duinen en het zand stuift loeihard op het strand met de wind mee.
Hoog op het duin zien we de gekleurde zeilen van een schermvlieger die soepel met de wind mee naar beneden zweeft. “Wat moet dat heerlijk zijn, vliegen als een vogel”, denk ik bij mezelf.
Zeemeeuwen laten zich ook door de wind mee bewegen, het lijkt alsof ze spelen met de wind.

De meest mooie witte schelpen staan fraai rechtop in het zand, alsof ze een glimlach van Boven zijn.. ik buk me en raap ze voorzichtig op en maak ze schoon. Ik hoor het water van de golven, soepel komen ze aan rollen. Verderop buldert de zee, witte schuimkoppen spatten hoog op, vlokken schuim waaien stuiterend over het zand. We zijn enthousiast over al dit moois. Dit werkt aanstekelijk op Quinten. Hij ontdekt de sporen die de zee geeft op het strand. Stampend met zijn laarzen geniet hij al rennend en ontdekkend heen en weer. Er lopen enkele mensen met honden, het lijkt alsof wij ook een ‘hondje’ bij ons hebben. We hebben een emmer meegenomen om schelpen te zoeken voor ons schelpenpaadje bij het huisje. Wat is leuker dan je eigen schelpenpaadje te vullen?

De volgende dag is het ook helder zonnig maar ijskoud weer. Quinten is weer vertrokken.
We gaan opnieuw naar het strand. Nu kunnen we heerlijk, eindeloos lange wandelingen maken. We lopen richting de Brouwersdam, steeds maar verder en verder. Ik zie de prachtige wolkenluchten weerspiegelt in het water van de zee. Het strand is hier eindeloos lang. Er liggen enorm veel plukken zeewier op het strand en ontzettend veel ‘scheermesjes’ liggen in en op het strand verstopt.
Verderop waar de Brouwersdam bijna begint, liggen enorm mooie schelpenbanken. Dit onthouden we. We komen terug met emmers want deze schelpen kunnen we goed voor ons schelpenpaadje gebruiken. Het is wel een ijzig koud klusje maar met het gezicht in de zon en het liefst tegen de wind in is het toch weer genieten om al deze schelpen te rapen.

Schelpenpaadje bij onze achtertuin.

Met gevulde emmers rijden we terug naar ons park De Goede Ree. Onze gezichten en handen zijn vuurrood van de kou maar van binnen ben ik gloeiend warm van het genieten van vandaag. Ik kijk om me heen en verbaas me over de stilte en het mooie winterse landschap van Goeree. Ook nu in de winter is heerlijk om hier te zijn. Tuinwerk en andere klussen hoeven niet in de winter, er is tijd om te lezen! Gakkende ganzen vliegen door de lucht. We strooien de schelpen op ons paadje. Het is muisstil op het park, toch zijn er enkele mensen die ook in de winter hier wonen. Dat kan best. Ons huisje is super snel warm te krijgen en de zon verwarmt het ook nog een keer. We genieten van ons mini stekje hier, een plek om bij te komen en te genieten van de natuur.

WIJ HEBBEN VAN DEZE EN VORIGE 2 VERHALEN EEN KORT FILMPJE GEMAAKT.
WIL JE HET ZIEN? KLIK HIER

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s