Vakantietijd is logeren!

Een herinnering van een poosje geleden.

Ik hoor een stemmetje in de telefoon. “Oma, we hebben vakantie, mogen we komen logeren in het kleine vakantiehuisje in Goedereede?”
Natuurlijk mag dat. Altijd weer is zoiets dubbel genieten voor de kleinkinderen en voor ons.

17039091_226880637778366_6945049674803933138_o

“Ik wil er een feestje van maken”, denk ik bij mezelf. Sara, Lizzie en Quinten kijken me vragend aan. “Wat gaan we doen oma?” We hebben al heel wat turn-oefeningen in de kamer gedaan maar er moet meer beleefd worden. Opa Freek gaat naar de winkel en hij komt terug met de auto vol met dozen. Met elkaar hebben we een plan. We gaan een vakantiedorp van die dozen maken, ieder mag van een doos zijn eigen huis maken. Hoe ziet jouw vakantiehuis er uit? Wie wonen daar, en waar slaap jij? Er worden ramen en deuren in de doos getekend en ook mensen die er in wonen. De omgeving, bomen en struiken horen er ook bij. We fantaseren wat af, want wat is er zoal te beleven in dit vakantiedorp? Het wordt een prachtig vakantiehuisje in een mooi gezellig park. De mensen hebben het goed en gezellig met elkaar. De kinderen zoeken elkaar op en er is een speeltuin waar je elke dag wilt klimmen, klauteren en schommelen! Een pannenkoeken restaurant mag niet ontbreken. Er wordt ijverig gekleurd, geplakt en geknipt.

P1000528 (1)

Ik hoor gepiep van het hekje. Een paar ogen kijken er verlangend boven uit. “Mag ik ook meedoen?” Natuurlijk mag dat. Joyce haar ogen stralen. Heerlijk, lekker samen werken en spelen! Het is reuze gezellig, alle kinderen zijn enthousiast met hun eigen doos aan het werk. Oma Carla brengt uit het jeugdhonk papier, lijm- en viltstiften mee. Daken worden met lijm en nietapparaat aan het huis bevestigd. Lege lijmstiften rollen op de grond, papiersnippers en karton gaan in de prullenbak. Het blijde kindergeluid trekt nog meer kinderen naar binnen. Na een poos werken staat er een heus vakantiepark te pronken. Benjamin en Jonathan spelen liever met hun fiets maar ze fantaseren graag mee. Er moet nog meer beleefd worden. Dat pannenkoekenrestaurant dat gaan we samen echt beleven. We maken van onze tuin een echt restaurant waar straks alle kinderen pannenkoeken mogen eten. Er wordt een uithangbord gemaakt en opgehangen aan het hek. Hoe gaat het restaurant heten? Welke pannenkoeken worden er geserveerd? Hoeveel moeten de mensen er voor betalen? Prachtig, wat zijn de kinderen vindingrijk!

001a
Ons eigen stekje bij duin en zee

Oma Jannie van Benjamin en Jonathan komt ook op het speelgeluid af. Ik hoor haar zeggen: “Zal ik straks ook pannenkoeken brengen?” Later zitten heel veel kinderen aan tafel. Stapels pannenkoeken hebben we gebakken. Wolken poedersuiker fladderen omhoog, er wordt flink gegeten! Na het eten lopen blijde kinderen met hun ‘eigen vakantiehuis ‘ door het park naar huis. Het spelen houdt niet op, de kinderen hebben het nodig..
“Feest, wat is dit puur genieten voor ons en de kinderen van ‘ons park”, denk ik bij mezelf..

Een gedachte over “Vakantietijd is logeren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s