Gouden beginnende herfstkleuren in de Kwade Hoek van Goeree.

De dag van vandaag is van ons, we nemen het er even van.
Wat heerlijk, we lopen door ons geliefd gebied de Kwade Hoek.
Er is een fris windje, de zon betovert alles wat ik zie. Kijk toch eens naar de gouden kleuren van de nazomer, de verkleurende struiken, grassen en bloemen van geel naar bruin kleurend zeekraal! Vlinders fladderen om me heen en de wolkenluchten doen me ook naar boven kijken..
Een enkel lila bloeiend heemst bloemetje verstopt zich verlegen achter de fel okergeel oranje dikke bessen. Het lijkt alsof ze met de vuurrode bessen roepen:” Wij zijn aan de beurt, jullie hebben al zoveel warmte en zonne-uren gehad!”

Wat is het een feest en voorrecht om van dit alles te genieten..
Het is muisstil, ik hoor alleen het ruisen van de wind en een enkele roep van een vogel. Het zachte bochtige groene pad neemt me mee naar het pure mysterie van hier. Hoge bloeiende grassen buigen met de wind mee.
We waden door de heldere kreek naar het broedgebied dat nu opengesteld is voor publiek. We lopen en lopen naast de duinen naar het eindpunt waar we niet verder kunnen. Ik zie de sluizen van het Haringvliet.

De duinen bij de Kwade Hoek met in de verte de Haringvlietsluizen.

Het spierwitte zand licht op door de zon, schelpen lachen me toe.
Ik buig me naar de witte schelpen, prop mijn broekzakken vol. En Freek is in zijn nopjes, geduldig legt hij al dit moois in foto’s vast om mee te nemen naar huis. Mantelmeeuwen en grote groepen kleine vogels scheren door de lucht. Ineens zie ik ze uitbundig bloeien, de kleine lila zulte of zeeaster. “O, wat ben je dapper en mooi!”

Het hoge harde riet daar in de verte wenkt ons naar binnen. Voorzichtig zoeken we een weg door dit bos van riet met als ondergrond de natte gladde slikgrond. We worden beloond met een fantastisch mooi uitzicht op zee naar de overkant. Dit is het rijk van de vogels, in de verte zien we ze foerageren. We zeggen het zonder woorden:” Wat is dit weer fantastisch mooi, een cadeautje.”

Vanaf de kust van Goeree zien we aan de overkant het strand van Rockanje en Oostvoorne.

Terug bij ons huisje krijgen de witte schelpen hun plek op het schelpenpaadje. Ik sluit mijn ogen, sla al het moois van vandaag op naar binnen om het nooit kwijt te raken.

Morgen wachten er weer klussen maar we beloven onszelf dat we terug komen om te kijken naar de beweging van de seizoenen..
Ja, ik zag jullie al in die prachtige zaadbol, de zomer, herfst en winter samen gevangen in dit kunstig wonder, met een knipoog naar de beloofde lente!

Bloemzaad voor het volgend jaar.

Een gedachte over “Gouden beginnende herfstkleuren in de Kwade Hoek van Goeree.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s