Zomer in Oktober!

Op 13 en 14 oktober 2018 waren er surfwedstrijden op het Grevelingenmeer bij de Brouwersdam. Het leek wel spitstijd op het water.

Wie had dit gedacht, het is zomer met ruim 25 graden in oktober! Is het geen cadeautje?

We fietsen vanaf ons huisje in Goedereede naar Renesse. Zonnestralen strijken mystiek langs de stammen van de bomen en ze geven licht aan het vallend bladerdek op het fietspad. Wat is het hier op Goeree-Overflakkee toch altijd heerlijk rustig. . Ik hoor de bomen ruisen en verder is het muisstil.

Ik krijg het zomers warm, want we moeten flink trappen met tegenwind. Ik zie veel fietsers met een hond in een mand achter op de fiets. Ook valt me op dat 90% van de fietsers met ondersteuning fietsen, wij op onze gewone fietsen zijn dus duidelijk in de minderheid. Felgeel koolzaad blinkt in de verte op het groene veld.

Fietsen over de Brouwersdam is en blijft bijzonder. Ik weet bijna niet waar ik het liefst naar kijk. Op het Grevelingenmeer links van mij gaan vele witte zeilboten scherp door de wind. En rechts bij het Noordzeestrand spelen kleurige kite- en windsurfers met de wind en de golven. Aan de overkant op Schouwen-Duiveland ligt de rust en stilte achter ons. Het is gelijk opletten. Vele fietsers en wandelaars passeren elkaar. Het duinpad omhoog is prachtig , veel fietsers gaan lopend omhoog. Bij de ijssalon in Renesse staan de mensen rijen dik, wat een drukte is het hier! We fietsen weer terug de stilte in naar ons heerlijk eiland Goeree-Overflakkee.

Strand bij de Brouwersdam.

Dit is top genieten, ongelooflijk mooi! Het lijkt alsof wij allen beseffen dat dit een extra gift is. Zo kunnen wij de herfst en winter wel tegemoet en.. we verlangen al weer naar lente en zomer!

Een gedachte over “Zomer in Oktober!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s