De herfst beleven met kleinkinderen.

Het is weer herfstvakantie en we vervelen ons geen minuut. Net als andere jaren genieten we met de kleinkinderen van de natuur in de herfst. Het is prachtig in het bos! Het bospad is bezaaid met een groot dik tapijt van bladeren, wat geniet ik hier van! Onder onze voeten knisperen de gouden bladeren. Heerlijk, ik adem gezonde boslucht in en ik ruik de geur van mist, regen, van de herfst!

We lopen naar het immens grote hunebed in Midlaren. Altijd weer is het een verrassing. Achter een oude boerderij verstopt staan hier al eeuwen lang twee enorm grote hunebedden. Verbaasd kijken de kinderen naar de enorm grote hoge stenen. Deze grote hunebedden dagen de kinderen uit om te klimmen en te klauteren en van de ene reuze grote steen op de andere te springen!

We zien een vliegtuig laag overkomen.

Thuis heb ik ze al verteld dat hunebedden wel heel erg oud zijn en waar ze in vroegere tijden voor gebruikt werden. Zie ze eens klimmen en klauteren naar het topje van de hoogste steen. De ogen stralen als er moed en durf verzameld is en het lukt ook nog om er daarna vanaf te springen!

De Galgenberg in het Noordlaarderbos.

We gaan verder, dieper het bos in en klimmen omhoog naar wat de Galgenberg genoemd wordt. We boffen het want het is zacht mooi weer met een zonnetje. Het bos met zijn gouden gloed laat zich nu van zijn mystieke kant zien.

Elke dag beleven we iets leuks. Het kabouterpad in Kolham zijn we niet vergeten, wat was dat vorig jaar ontzettend leuk! Vandaag gaan we er nog een keer naartoe. In het bos Roegwold is een fantasierijk kabouterpad opgezet door het Staatsbosbeheer. Net als vorig jaar dompelen we onder in de wereld van kabouters. Lopend langs de houten kabouters zingen we kabouter liedjes en we vermaken ons opper best. O wat heerlijk, de kabouter wereld komt weer tot leven!

Het kabouterpad in het Roegwold bij Kolham.

Elke dag valt er van iets kleins iets moois te beleven. Samen bananen in chocolade dompelen en door hagelslag rollen, mmm wat is dat super lekker! Valappels aan maffe varkens bij de kinderboerderij voeren doe je ook niet elke dag. En, wat is heerlijker dan heel gewoon lekker buiten spelen in de speeltuin, en binnen kringspelletjes doen en spelen met Lego en Playmobil?

Start en eindpunt van het kabouterpad Evenementencentrum Ecomotion in Kolham.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s