Uitbundige tulpenvelden en heerlijke asperges op Goeree – Overflakkee.

Verrast kijken we in de verte. Andere jaren zagen we ze onderweg ver weg. Kleuren, felle kleuren, warm diep rood, knal felrood, oranje, roze en oker geel. Mooi, mooi, mooi… tulpen velden! Het lijkt alsof ze ons nu roepen, we kunnen ze niet negeren. Ik hoor Freek zeggen: “Ans, in de buurt van die bollenvelden aan de Peuterdijk nummer 59 in Herkingen is een boerderij waar groene asperges te koop zijn, ga je mee om ze te kopen?” Het is koud en het waait keihard. Nu naar die verre velden fietsen is niet handig want we willen vanmiddag ook nog wandelen. Je hoeft mij dit geen twee keer te vragen, natuurlijk ga ik mee.

Al snel zien we ze in de verte, de vrolijke kleuren die je ogen naar hen toe trekken. “Prachtig, wat mooi,” zeggen we. Er staan al auto’s aan de kant van de weg, ik zie hoofden uit de ramen buigen met fototoestellen in de aanslag. Wij willen er dichterbij komen. We lopen het lange pad af om al dit moois goed te kunnen zien. De frisse wind blaast mijn haren voor mijn ogen. Freek is in zijn nopjes, hij neemt foto’s vanuit verschillende posities. Vol passie is hij bezig creatieve sfeervolle foto’s te maken. Zittend in de luwte van de groene berm laat ik al dit moois bij me naar binnen komen. Wat ben ik blij met ons vakantiehuisje hier en wat zijn we gezegend om deze omgeving samen te beleven.

Tot aan de horizon lijken de tulpen te bloeien. Ik loop langs alle kleurige velden. Er staan bordjes waarop te lezen staat dat bezoekers gevraagd wordt met respect met deze tulpen om te gaan. Toch zien we een grote groep tulpen platgetrapt op de grond liggen. . Hoe is het mogelijk, je gaat toch niet uitgebreid bovenop die tulpen liggen? Er zijn tulpen bij met een fraaie lichte wijde rand, de sierlijke meeldraden wiegen zachtjes in de wind. Het hele veld deint zachtjes mee, zo mooi! Vooral de milde tinten en warm roze tulpen vallen op, de kleuren lopen in elkaar over en vullen elkaar aan. Het is zo mooi, ik hoef niet naar de Keukenhof!

Gelukkig zijn ze niet allemaal hetzelfde.

Al deze prachtige tulpenvelden zijn aangelegd door mensen. Maar kijk eens naar de bermen! Die bermen zijn nu een feest voor het oog! Dit is de natuur waar geen mensenhand iets voor hoeft te doen! Het felgele raapzaad bloeit nu op zijn allermooist, het witte fluitenkruid en de lila blauwe pinksterbloemen maken er een prachtig boeket van. “Wat zal dat mooi zijn als ook de felrode klaprozen er tussen bloeien,” bedenk ik me. Tja.. eigenlijk vind ik die bermen nog het allermooist!

De zon is net opgekomen, de maan is nog te zien (stipje rechtsboven).

Bij Asperge Boerderij van der Velde aan de Peuterdijk 59 ( info@aspergeboerderij.com) in Herkingen lopen we de winkel binnen. De verse groene asperges zijn vanmorgen gestoken, ze zien er smaakvol uit! Groene asperges hebben een vollere smaak dan de witte asperges. We kopen een prachtig bos van één kilo, een folder met asperge recepten krijgen we ook mee. De toppen van de asperges zien er als kunstige bloemen uit en met het rood wit blauwe lint er omheen lijkt het wel een feestelijk kado. De glimmende felrode aardbeien zijn vanmorgen ook geplukt, zij doen ons watertanden. Wat zal dat heerlijk smaken, zij gaan ook in de tas. Krijg je ook zin in dit lekkers? klik hier

Vanmorgen op het land gestoken bij Asperge Boerderij van der Velde en vanmiddag op ons bord. Verser kan het niet. Zo mooi, het lijkt wel een boeket dat nu op onze tafel ligt.

De volgende ochtend gaat Freek al heel vroeg met zijn fototoestel op pad. Hij wil de zon op zien gaan en het vroege tere licht tussen de tulpen vangen. Adembenemend, boeiend en spannend is het, spel van licht en donker, kleur, compositie en techniek.

’s Morgens om zes uur de zon zien opkomen. Het sterretje tussen de tulpen is de zon. Dit gebeurt bij de instelling van een heel kleine diafragmaopening van de lens.

2 gedachtes over “Uitbundige tulpenvelden en heerlijke asperges op Goeree – Overflakkee.

  1. Lieve mensen,
    Wat weer een vrolijk bericht., en wat een mooi foto’s van de bloemen pracht! Jullie zijn echte levens genieters! Jammer, dat het mooie “weer” ons nu inde steek laat . ,maar we gaan gelukkig de zomer tegemoet! Lieve groet van Gé.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s